نقشه راه تامین منابع مالی کشور،دردست اقدام
۱۳۹۴\۰۸\۱۷ - ۱۱:۲۰ AM
معاون بین الملل وزیر اموراقتصادی و دارایی و رئیس سازمان سرمایه گذاری وکمکهای فنی واقتصادی ایران گفت: نقشه راه تامین منابع مالی کشور مدتی است که در دست اقدام است تا به این ۲سوال مهم پاسخ دهیم که برای توسعه کشور چقدر وچه نوع منابع مالی نیاز داریم؟
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمد خزایی درهمایش تامین مالی و جذب سرمایه گذاری خارجی در ایران پساتحریم افزود: در این طرح قصد داریم مشخص کنیم که از چه نوع سرمایه و یا سرمایه گذار خارجی در کدام طرح ها باید استفاده شود، به عنوان مثال در برخی طرح ها اصلا نباید دنبال فاینانس برویم و یا در برخی دیگر از طرح ها حتما باید از فاینانس استفاده شود و یا در برخی طرح ها از روش بی او تی و یا در برخی دیگر از طرح ها از روش اف بی آی باید استفاده شود.
وی گفت: همچنین در برخی از طرح ها به علت آنکه رقابت به تولید داخلی صدمه می زند اصلا نباید از سرمایه و سرمایه گذار خارجی استفاده کرد.
خزاعی افزود: در همین جهت به همه استانداران و وزرا نامه نوشته ایم و از آنها خواسته ایم نیازهای حوزه جغرافیایی و کاری خود را تهیه، دسته بندی و برای ما ارسال کنند تا بتوانیم در ایجاد نقشه راه از آنها استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: این اقدام در واقع پایه ای است برای ساماندهی به نحوه تامین منابع مالی خارجی به طرح های داخلی.
معاون وزیر اقتصاد با طرح این سوال که آیا توجه به تامین منابع مالی باید برای رفع نیازهای کشور باشد و یا باید در دنیای مدرن از آن به عنوان نگاهی فراتر از تامین نیازهای مالی کشور نگریست؟ گفت: نگاه اول هرچند مهم است اما کافی نیست و ما برای تاثیرگذاری درحوزه های مختلف سیاسی و فرهنگی باید به افزایش مراودات مالی و پولی و افزایش قدرت اقتصادی در منطقه و سطح بین الملل توجه داشته باشیم.
خزایی با اشاره به طرح های دیگر کشورها در این زمینه افزود: ما نیز اگر می خواهیم مانند حوزه فرهنگی و سیاسی که جزو پرنفوذترین کشورها در منطقه و جهان هستیم در حوزه اقتصاد نیز چنین باشیم باید مراودات مالی و پولی خود را با موسسات مالی و اعتباری دنیا افزایش دهیم.
وی گفت: اینکه دائم سرمان در لاک خودمان باشد و فکر کنیم که برای رسیدن به رشد 8 درصد چکار باید بکنیم در این حوزه کافی به نظر نمی رسد.
خزایی افزود: باید برای مذاکره با شرکت های بزرگ اقتصادی و موسسات اعتبارسنجی برای افزایش رتبه اعتباری ایران اقدامات مهمی صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه برجام از نظر سیاسی یک موقعیت بزرگ در تاریخ سیاسی ایران است، گفت: اما به لحاظ اقتصادی وقتی می توانیم از این موضوع به نحو شایسته استفاده کنیم که بسترهای آن را آماده کرده باشیم و یکی از بسترهای آن ارتقای رتبه اعتباری کشور در دنیاست.
خزایی افزود: همچنین باید تکلیف بدهی های خود به موسسه های مالی و پولی بین المللی را که به خاطر تحریم ها نتوانستیم پرداخت کنیم هرچه زودتر مشخص کنیم و القائات بعضا سیاسی در این زمینه را خنثی کنیم.
معاون وزیر اقتصاد در بخش دیگری از سخنانش با گلایه از اینکه سرمایه گذاران داخلی در کشور به حال خود رها شده اند، گفت: اگر سرمایه گذار داخلی گرفتاری پیدا کند نمی داند در خانه چه کسی را باید بزند.
خزایی افزود: این درحالی است که یک سازمان به نام سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی ایران برای حمایت از سرمایه گذاری خارجی در کشور وجود دارد و ما باید همین حمایت ها را از سرمایه گذاران داخلی نیز انجام دهیم.
---------------------------------------------
۱۵۴هزار میلیارد تومان، بدهی دولت به بانکها
۱۳۹۴\۰۸\۱۷ - ۱۱:۲۹ AM
قائم مقام بانک مرکزی از ۱۵۴هزار میلیارد تومان بدهی بخش دولتی به نظام بانکی خبر داد و گفت: این میزان بدهی ها به بانک مرکزی باعث کاهش اعتبارات و ارائه تسهیلات بانکی شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، اکبر کمیجانی در کنفرانس تامین مالی و جذب سرمایه گذاری خارجی در ایران پساتحریم با اشاره به اهمیت تامین مالی در سال های اتی با توجه به هدف گذاری در برنامه ششم توسعه گفت: برای تامین مالی بنگاه های بزرگ و سرمایه گذاری باید
بازار سرمایه ، تقویت و نیازهای موقتی باید از طریق نظام بانکی تامین شود.
وی ادامه داد: هنوز بازار سرمایه نقش خود را نتوانسته است ایفا کند و بار سنگینی بر دوش سیستم بانکی است.
کمیجانی ادامه داد : تامین مالی از طریق جذب سرمایه های خارجی و استفاده از امکانات مالی با توجه به شرایط با محدودیت هایی مواجه بوده است و موفقیتی در جذب منابع خارجی نداشتیم.
وی تصریح کرد: در کشورهای توسعه یافته قسمت عمده تامین مالی ازطریق بازار استقراض تامین می شود و در ایران هم نیاز مالی از طریق منابع بانکی تامین می شود ما اوراقی به نام قرضه نداریم و عمده اوراق مشارکت برای شرکت های دولتی بوده است.
قائم مقام بانک مرکزی ادامه داد : تامین مالی ما در داخل بوده است که اگر مراقبت های لازم را
نداشته باشیم مشکلاتمان دو چندان می شود.
کمیجانی اظهار کرد : امروزه نظام بانکی و بازار پولی کشور در ترازنامه از سلامت قابل قبولی برخودار نیست و با ورود دولت در بازار مالی سهم معناداری از این منابع محدود در اختیار دولت قرار می گیرد و سهم بخش خصوصی محدود خواهد بود.
وی ادامه داد: قفل شدن منابع بانکی استفاده از امکانات را محدود کرده است.
قائم مقام بانک مرکزی با اشاره به رقابت ناسالم بین خود بانک ها گفت: حضور موسسات غیر مجاز که سهم قابل توجهی از بازار را به خود اختصاص دادند تحت نظارت بانک مرکزی نبوده و در دولت یازدهم تلاش بی وقفه در جهت به نظم در آوردن موسسات آغاز شده که امید است با ساماندهی موسسات چتر نظارتی برای ساماندهی بازار پولی افزایش پیدا کند.
وی تصریح کرد: در سال های گذشته مداخله دولت در نرخ های سود که نقش دستوری داشته ،باعث شده است نرخ سود بانکی از حد تعادلی پایین تر باشد و کم کار بودن بازار سرمایه باعث ارزانی سرمایه و پایین بودن هزینه سرمایه شد که سبب انتقادهایی به سیستم بانکی کشور می شود.
کمیجانی درباره سود واقعی یا سپرده در برابر تورم گفت : از سال 88 تا 89 تورم پایین بوده و نرخ سود سپرده مثبت بوده است و از اواسط سال 93 عملا نرخ سود واقعی پرداختی منفی بوده اما امروزه شاهد وضعیت مثبتی هستیم و رقابت ناسالم باعث می شود که شیرینی آن به خوبی لمس نشود اگرچه در پنج ماه سال جاری نرخ تورم به مرز 14 درصد رسیده است.
وی ادامه داد : اقداماتی برای کاهش نرخ سود سپرده مسکن مهر ، بازبینی در مقررات تامین مالی خود مسکن و اعطای تسهیلات به کالاهای بادوام صورت گرفته است که امیدواریم با این اقدام تحریک تقاضا صورت گیرد.
قائم مقام بانک مرکزی ادامه داد: توسعه عقد خرید دین از سال 90 دستور العمل اجرایی صورت گرفته است و اکنون از این ابزار بیشتر استفاده خواهد شد.
کمیجانی افزود: همه مشکلات بنگاه های ما تنها تامین مالی نیست بلکه کیفیت پایین محصولات ، بهره وری پایین ، فناوری غیر مدرن و ... است که قیمت محصولات را بالا برده و قدرت رقابت با محصولات مشابه خارجی را کاهش داده است.
وی درباره موانع بر سر راه تولید بنگاه های اقتصادی در سال 93 را کافی نبودن تقاضا برای تولیدات داخل دانست و گفت : کمبود نقدینگی کالاها ، گرانی مواد اولیه ، رکود در سایر فعالیت های اقتصادی عمرانی وجود دارد و البته نقدینگی کافی در کشور وجود دارد اما توزیع آن نامناسب است.
وی ادامه داد: انتظارات بانک مرکزی در شرایط جدید اقتصاد کشور شامل جذب سرمایه گذاری های خارجی ، معرفی ابزار تامین مالی و سهم بالای بازار سرمایه ، ارتباط سازنده با ابزارهای مالی جهان ، معرفی و انتشار ابزار تامین مالی و جذب سرمایه گذاری های جدید است.
________________________
رسانه هایی که پیوسته رویدادهای بد و زشت را
می پراکنند، امید به زندگی را از روان آدمیان گرفته و از آنان آدمهایی
گوشه گیر و ناتوان می سازند . حکیم ارد بزرگ (پدر فلسفه جدید)
کوهستان ها و دره های بی انتها ، در درون آدمها می بینم . حکیم ارد بزرگ
رفتار
آدمیان در اینترنت ، بسیار انسانی تر از فضای واقعی است ، چرا که بی هیچ
چشم داشتی یکدیگر را می ستایند (لایک می کنند) و به هم مهر می ورزند. حکیم ارد بزرگ
چه نیک مردان و زنان برآزنده ایی که همچون باران می بارند ، برای شکوفا شدن اندیشه آیندگان . حکیم ارد بزرگ
خوشنامی ، بزرگترین فر هر آدمی است. حکیم ارد بزرگ
دارایی برآزندگان ، تنها دلی سرشار از امید است . حکیم ارد بزرگ
در تباری که کهنسالی نیست ، آرامش به سختی پیدا می شود . حکیم ارد بزرگ
راز درست اندوختن خرد ، یکرنگی است و بخشش. حکیم ارد بزرگ
راه مبارزه با پندار نادرست ، پرداختن بر اندیشه درست است . هر راه دیگری ، ریشه کجروی را نیرومندتر می سازد . حکیم ارد بزرگ
آنکه ایراد می گیرد و راه درست را نشان نمی دهد ، یاوه گویی بیش نیست . حکیم ارد بزرگ
آنکه به خرد توانا شد ، ترس برایش بازی بیش نیست . حکیم ارد بزرگ (پدر فلسفه جدید)
آنکه پرسشهای پراکنده ، در وادی های گوناگون را همزمان می پرسد ، تنها می خواهد زمان و نیروی استاد را تباه کند . حکیم ارد بزرگ
آنکه زیبایی خرد را ندید ، گرفتار زیبایی آدمیان شد و بدین گونه ، از هر چه داشت ، تهی گشت . حکیم ارد بزرگ
آنگاه که مردم بر داشته های خویش آگاه باشند ، دیگر تن به ستم نمی سپارند . حکیم ارد بزرگ (پدر فلسفه جدید)